Vergoeding logopedie in 2021

Intussen hebben alle verzekeraars weer hun nieuwe polisvoorwaarden en de kosten voor 2021 bekend gemaakt.
Jaarlijks hebben klanten de mogelijkheid om te blijven bij de huidige verzekeraar of om over te stappen. Het is nu het moment om goed te kijken of uw huidige zorgpolis nog wel de voordeligste optie voor u is. Mocht u komend jaar gebruik (blijven) maken van logopedie, dan is het verstandig om rekening te houden met onderstaande en een weloverwogen beslissing te maken. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

De goedkoopste premie (een naturapolis) is niet altijd de voordeligste optie. Bij deze polis is er een beperkte vrijheid in de keuze van arts/zorgverlener. Een goedkope premie kan betekenen dat u slechts een deel vergoed krijgt. Dit is het geval wanneer wij geen contract hebben met uw verzekeraar. De eigen bijdrage kan variëren van 8 tot 20 euro per behandeling. Kiest u voor een restitutiepolis dan heeft u recht op volledige vergoeding bij een zorgverlener naar eigen keuze. Het maandtarief van uw zorgverzekering is dan iets hoger, maar als u of uw kind een half jaar logopedie heeft, haalt u de meerkosten er ruimschoots uit.

Wilt u 100% vergoeding voor uw behandeling bij ons en 100% keuzevrijheid voor zorgverlener / ziekenhuis? De goedkoopste restitutiepolissen zijn er al vanaf 126 euro.
Wij adviseren ook deze verzekeringen voor 2021:

In 2021 betaalt u bij Spreeknet een eigen bijdrage wanneer u een polis heeft met beperkte zorgkeuze (naturapolis) zoals bij CZ (Zorg Op Maat, Just, CZ direct), HollandZorg, Salland en Caresq. Houd hierbij rekening dat de eigen bijdrage kan oplopen tot 20 euro.

Met de overige verzekeraars hebben wij wel een contract afgesloten. Kijk bij uw keuze ook eens naar de verzekeringen Anderzorg, Hema, Menzis, DSW en Zorg&Zekerheid. Deze zijn goed voor onze beroepsgroep.
De verzekeringen VGZ, Bewuzt, Iza, IZZ, UMC, Univé, en Zekur waarderen onze beroepsgroep het minst.

Verder nog het volgende:

Voor vragen kunnen jullie terecht bij de behandelend therapeut, of bij de praktijkhouder Iris Holtzhuizer op 06-12265293.

Like ons op facebook.