Vergoeding logopedie bij Spreeknet in 2022

Intussen hebben alle verzekeraars weer hun nieuwe polisvoorwaarden en de kosten voor 2022 bekend gemaakt.
Jaarlijks hebben klanten de mogelijkheid om te blijven bij de huidige verzekeraar of om over te stappen. Het is nu het moment om goed te kijken of uw huidige zorgpolis nog wel de voordeligste optie voor u is. Mocht u komend jaar gebruik (blijven) maken van logopedie, dan is het verstandig om rekening te houden met onderstaande en een weloverwogen beslissing te maken. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

De goedkoopste premie (een naturapolis) is niet altijd de voordeligste optie. Bij deze polis is er een beperkte vrijheid in de keuze van arts/zorgverlener. Een goedkope premie kan betekenen dat u slechts een deel vergoed krijgt. Dit is het geval wanneer wij geen contract hebben met uw verzekeraar. De eigen bijdrage kan variëren van 8 tot 20 euro per behandeling. Kiest u voor een restitutiepolis dan heeft u recht op volledige vergoeding bij een zorgverlener naar eigen keuze. Het maandtarief van uw zorgverzekering is dan iets hoger, maar als u of uw kind een half jaar logopedie heeft, haalt u de meerkosten er ruimschoots uit.

Wilt u 100% vergoeding voor uw behandeling bij ons en 100% keuzevrijheid voor zorgverlener / ziekenhuis, kies dan voor een restitutiepolis? De goedkoopste restitutiepolissen zijn er al vanaf 129 euro.

Wij adviseren deze restitutie verzekeringen voor 2022:

Niet gecontracteerd in 2022
In 2022 betaalt u bij Spreeknet bij sommige verzekeringen een eigen bijdrage wanneer u een polis heeft met beperkte zorgkeuze (=naturapolis). Dit is het geval bij polissen van CZ (Zorg Op Maat, Just, CZ direct), HollandZorg, Salland en Caresq. Houd er rekening mee dat de eigen bijdrage kan oplopen tot 20 euro. Hoe goedkoper de polis, hoe hoger de eigen bijdrage.

Met de overige verzekeraars hebben wij wel een contract afgesloten.

Verder nog het volgende:

Voor vragen kunnen jullie terecht bij de behandelend therapeut, of bij de praktijkhouder Iris Holtzhuizer op 06-12265293.

Like ons op facebook.